Dr. Molnár Mária

A legtöbbet egyik ajánló levéléből lehet megtudni a doktornőről. A bonyhádi háziorvos „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat első hazai helyezettje lett tavaly.
„Tisztelt Zsűri!
A fogyatékos és szívbeteg édesanyám a doktornőnek köszönheti az életét. Becsületesen, lelkiismeretesen, végzi gyógyító munkáját. Nincs számára hétvége, ünnep-, vagy hétköznap, mindig számíthatunk rá. Teljes elhivatottsággal végzi a munkáját, rosszullét esetén, ha hívjuk, jön és segít.
Rendszeres orvosi felügyeletének köszönhetem, hogy még köztünk van az anyukám. Nem siet, meghallgatja a panaszainkat, problémáinkat, önzetlen, nagyon alaposan megvizsgál, ha szükséges mindkettőnket. Megfelelő gyógyszerek felírásával és pontos diagnózissal segíti édesanyám életét elviselhetőbbé tenni.
Tanácsokkal lát el, hogyan ápoljam az édesanyámat. Lelkileg is segít az otthoni ápolásban, ez is nagyon fontos számomra, mert az otthoni ápolás  nehéz feladat.
A recepteket mindig házhoz hozza. Az év praxisa címére ajánlom a doktornőt.
Tisztelettel: Szilas Edit és az édesanyja”.

Ilyen szép levelet nem mindennap lehet olvasni. Tudott róla, hogy jelölik a betegei? Volt ideje izgulni?
- A pályázatról természetesen volt tudomásom, de az eszembe sem jutott, hogy én is jelölt lehetek. Arról, hogy az első 10-be beválasztottak, a szavazás megkezdése előtt néhány nappal értesültem. A szavazás  első napjaiban még a 6-8. helyen álltam, de aztán több mint 9000 szavazatot kaptam. Betegeim nagyon sokan támogattak, közösségi oldalakon terjesztették a szavazási lehetőséget.

Hányan élnek Bonyhádon? És mindenkinek házhoz viszi a receptet?
- Bonyhád Tolna megyében a Völgység fővárosa, 15000 lakossal. A körzetemben 2 ápolónővel 2350 páciens egészségügyi problémáját próbáljuk orvosolni. A receptet minden fekvőbetegnek házhoz viszem, azt hiszem, ezt nagyon sok kollégám szintén megteszi. Ez szokás és segítőkészség kérdése.

Volt otthon nagy ünneplés, amikor hazaért a kitüntetéssel?
- Óriási ünneplés és rengeteg gratuláció fogadott otthon.

Az EKG-gép hogy vált be? Ki volt az első betege és az óta hányszor vette hasznát?
- Az EKG-t nagyon megszerettem, egyszerű a működése,  hívások alkalmával használom.

Gyerekei elkísérték a díjátadóra. Hány évesek, mit tanulnak, nem nyomasztja őket a mama „népszerűsége”?
- A munkámhoz elengedhetetlen a család támogatása és türelme. Gyermekeim nem orvosi pályát választottak, lányom 24 éves joghallgató, a fiam 19 éves, most kezdte el felsőfokú tanulmányait. A férjem szintén háziorvos. Úgy érzem büszkék az év praxisa díjra, remélem a szülői példa pozitív hatással lesz a jövőjükre.

Háziasszonykodásra jut ideje?
- Igen! Naponta főzök, szeretek is főzni. Nagykanizsán születtem a gyökereim oda kötnek, a dödölle volt a kedvencem.

Szigorú lesz, mint zsűritag? Mit vár az idei győztestől?
- Nem vagyok szigorú, a döntésben számomra a lelki tényezők meghatározók. Az idei győztestől pozitív kisugárzást és empátiát várok.

Mi hiányzik a rendelőjéből?
- Egy korszerű íróasztal, új nyomtató és még több türelem hiányzik.

Egy tízes skálán hányasra értékeli az életét?
- Azt hiszem 8-asra! Az elég jó eredmény ugye?

Bozsán Eta

77 Elektronika Kft

BERLIN-CHEMIE

Pharme Nord

www.springmed.hu

Weborvos szerkesztősége

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

Felvidek.ma

Erélyma

Udvarhely