Pályázó praxisok - eredmény hirdetés

A sok-sok hálás beteg voksainak segítségével 2014-ben is megtaláltuk a legnépszerűbb hazai és határon túli praxisokat.
Köszönjük az impozáns részvételt a szavazásban, hiszen a tavalyi szavazatok háromszorosa, majd 175ezer voks érkezett a TOP 20 orvosaira és nővéreire.

Tovább a beérkezett ajánlásokra

Jelöltek határon innen!

1.Dr. Üveges Szilvia

Esztergom
3 ajánló, egyikük Annavölgy község polgármestere, Bánhidi József
„2012-ben, közel 10 éves, tartós helyettesítési időszakot követően vállalta el az akkor már kilátástalannak tűnő annavölgyi körzet háziorvosi feladatait. .. segítette egy városi, esztergomi körzettel való összevonását, a körzet életképességének biztosítása érdekében. A gyógyító munka mellett kiemelten fontosnak tartja a fejlesztési célokat és lehetőségeket, többek között kialakította az annavölgyi rendelőn belüli kézipatikát, mely nagyon nagy segítség a betegeknek, hiszen a településen nincs gyógyszertár.”

2.Dr. Honos Anasztázia

Tab
33 ajánló, továbbá az internet hiányára hivatkozó idősek levelét 180 nyugdíjas néni és bácsi írta alá, így ő kapta a legtöbb ajánlást. Megy éjszakai ügyelet után, ha kell, vizes hajjal ugrik ki a fürdőkádból, a másik orvos által alkoholistának nézett férjről azonnal kideríti, hogy hematológián a helye, és ezzel megmenti az életét. Az is ő aki meleg ételt visz a rászorulónak, és idősotthont keres, majd be is viszi az egyedül élő, magát ellátni képtelen bácsit. Fiatal, kedves, tüneményes- írja a páciens, a plébános, és Németországban élő orvos, akinek édesapját kezelte.

3.Dr. Gergelyfi Vilma

Tés
4 ajánló
Sütit süt cukorbeteg kamasz betegének, hívható éjjel, nappal, nemcsak Tésen, hanem Szápáron és Jásdon is helytáll asszisztensnőjével együtt.
„Édesanyám mellrákkal es súlyos depresszióval küszködött, így hamar megismerte a családunkat. Rendelés után, sokszor hosszú-hosszú órákat töltött nálunk, Anyu lelkét ápolta. Akkoriban velem is gyakran előfordult, hogy nagyon leesett a vércukorszintem. Emlékszem, többször az Ő kedves hangjára tértem magamhoz. "Cicám, hallasz?" Közben meg a vénámban volt a tű.”

4.Dr. Takács Katalin

Orgovány
49 ajánló, egyik az orgoványi Nyugdíjas Klub
Éjjel nappal szolgálatban van az orgoványiak Katikája. Rengeteg embermese szól róla,.haldokló férj, éjszakai szívinfarktus,öngyilkos tini megmentése, az árokparton elájult férfi hazaszállítása édesanyjához.
„Szerintem nagyon sok orgoványi kismama és fiatal anyuka nevében mondhatom, hogy másik ilyen aranyos doktor néni nincs a világon.” Asszisztense T. Nagy Gabriella és Lengyel Sándorné is nagyon barátságosak , segítőkészek, mindig mosolyognak a gyerekekre , így soha nem sírva hanem nevetve jövünk ki a rendelőből.”

5.Dr. Szabó Péter Lóránt

Bajót
1 ajánlója a kistelepülés idős otthonának fenntartója, a Péliföldi Örökzöld Egyesület.
„Sajnos napi tapasztalatunk, hogy a legtöbb orvos az ellátórendszerben az idősek betegségeit, gondjait egy legyintéssel a korukra fogva lerázza. A mi háziorvosunk kiváló ellenpéldája ennek. Az időseinket lelkiismeretesen megvizsgálja, meghallgatja még a szellemileg leépült betegeinket is, időt, energiát nem sajnálva. Ha a rendelési idején kívül problémánk adódik, mindig áll a rendelkezésünk, segítségére bármikor számíthatunk.”

6.Dr. Szóró Magdolna

Újszász
10 ajánló, egyik a helyi nyugdíjas alapszervezet.
„Minden helyzetben számíthatunk a doktornőre, akár éjjel, kora hajnalban, de még szabadsága idején is” „Az életkörülményekért, mint a város képviselő testületének tagja, sok ciklus óta, az életminőségért, mint a Nosza Mami!, és a Szenyórák tánccsoport alapítója, és vezetője tesz igen sokat. Mindkettőt mentálhigiénés megfontolások alapján hozta létre, bízva abban, hogy a közösség, a tánc oldja a magára maradott, a munka világából kikerült, idősödő emberek lelki görcseit…”

7.Dr. Lencse László

Dunaszentgyörgy
1 ajánló
Remek diagnosztának tartják, példaértékű orvos és ember, szerény, kedves, elhivatott az ápolóval Kaczné Dömötör Évával együtt.
„Egy körülbelül 2800 fős községben élek születésem óta…. akiért írok, 34. éve praktizál nálunk.” Fej és nyakfájdalomra panaszkodó páciensét Pécsre küldte Dóczi professzorhoz ”kiderült, daganat van a koponyámban. A pontos diagnózis felállítása után a professzor úr elmondta nekem, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy ilyen háziorvosom van, ugyanis neki köszönhetem az életem, mert a tünetek alapján simán gondolhatott volna más betegségre is.”

8.Dr. Varga Sándor

Mezőhegyes
Ajánlója Mezőhegyes Város Önkormányzata
„Munkájának elismerése, hogy a praxis közel 20%-a nem a városban élő, hanem a környező településeken élő gyermekekből tevődik össze /Tótkomlós, Orosháza, Kétegyháza, Végegyháza, Pitvaros/... A rendelőben televíziót, játékokat helyezett el, a várakozás könnyebb elviselésére. A gyermekorvosi rendelő külső környezetét parkosíttatta, amiért Platán díjjal is jutalmazták. Nehéz anyagi körülmények között élő gyermekek esetében előfordult, hogy doktor úr kifizette a busz költségét, hogy a gyermek be tudjon utazni Orosházára a kórházba, vagy saját gépkocsijával szállította be a vizsgálatra.”

9.Dr. Nagy Zsuzsanna

Szenna
14 ajánló, családgondozó, védőnő és sok páciens
2006 óta 5 falu lakóinak lelkiismeretes háziorvosa, mindig mosolyog, és betegei lelkével is törődik, „A nagy praxis ellenére /2025 kártyaszám/ mindig van ideje a doktornőnek és a nővéreknek meghallgatni a betegek minden panaszát, ami nem csupán egészségügyi lehet.
„A doktornő egy nagyon nehéz időszakban állt mellém és anyukám mellé azonnal, kérdések nélkül. Csendesen, de biztos kézzel kísért kemoterápiám 8 hónapja alatt, jött, amikor kellett, segített, ahol tudott és végigértünk az úton. És ezt köszönöm neki. Örökre.”

10.Dr. Kádár Ferenc

Budapest
1 ajánló
„43 év a XIII. kerület gyermekeinek szolgálatában, év szinte egy emberöltőnyi idő. Egy élet munkája. Tizenkét év kórházi gyakorlat után választotta az alapellátást.. A beteg és egészséges gyermekek generációi nőttek fel gondos, szerető felügyelete mellett…. A Házi Gyermekorvosok Egyesületének 1995-től alelnöke, majd vezetőségi tagja mind a mai napig. Több nemzetközi szervezet tagja, titkára, vezetőségi tagja, ahol kitűnő angol nyelvtudását kamatoztathatja, öregbítve a magyar gyermekgyógyászat nemzetközi jó hírnevét, megerősítve a szakma nagy elődjeinek tekintélyét.”

Jelöltek határon túl!

1.Dr. Tamás Mária

Csíkszentmárton - Erdély
5 ajánló, beteg és plébános egyaránt
A magányos időseket rendszeresen felkeresi, kedves, vidám, jól felkészült.„Jól diagnosztizál, jól gyógyít, mindenkihez van egy kedves szava. Orvosi praxisát több mint 20 évvel ezelőtt itt, Csíkszentmártonban kezdte...A községben betegeit minden gond nélkül gyalog is felkeresi. Csak a távolabbi falvakba: Tusnádra, Lázárfalvára biztosítanak számára járművet. A szolgálatáért nagyon gyakran nem kéri még az előírt díjat sem. A szegényekre külön gondja van. Az ajándék pénz számára ismeretlen.”

2.Dr. Vackó László

Munkács – Ukrajna
1 ajánló
„A kárpátaljai Szent Lukács Keresztyén Egészségügyi Központ munkatársa . Nagy szerepe van az intézmény létrehozásában, a központ egyik vezetője és alapító tagja. Emellett a Keresztyén Orvosok Kárpátaljai Egyesületének titkára, a Munkácsi Református Egyházközség gondnoka, a református zsinat tagja. Lelkiismeretes, keresztyén, felelősségteljes ember, aki rendszerint mosolyog és minden pillanatban pozitív energiát sugároz magából. Minden páciensére kellő időt szán, figyelemmel hallgatja végig őket, teszi ezt a saját szabadideje kárára”

3.Dr. Száva Katalin

Marosvásárhely - Erdély
Ajánlója: Oláh Dénes főesperes
„…Száva Katalin a plébánia alkalmazottai zömének a családorvosa. Így természetesen hozzá jelentkeztem be öreg szüleimmel együtt. Édesanyám már akkor leukémiás volt, Száva Katalinon keresztül jutottunk el városunk világhírű hematológusához Prof. Dr. Benedek Istvánhoz és kaptunk olyan szakszerű és emberséges kezelést, hogy édesanyám még négy évig élt.
De ez idő alatt, ahogy szaporodtak a problémák, Katika szinte családtag lett. Elkötelezetten, empátiával, türelemmel, szeretettel ápolta édesanyámat, tartotta benne a lelket."

4.Dr. Molnár Annamária

Zágon - Erdély
Ajánlója: Kiss József, Zágon polgármestere
„… lassan 9 éve hogy szolgálja a zágoni lakosokat. Nemcsak az orvosi rendelőben áll szóba velük, vizsgálja meg a betegeket, hetente ellátogat az öregebb, járóképtelen betegekhez.
Kapcsolatban van a Diakónia Keresztény Alapítvánnyal , így közösen tartják nyilván azokat a betegeket akiknek otthoni kezelésre van szüksége. Számára a legnagyobb elismerést a betegek köszönő szavai jelentik.”

5.Dr. Székely Szentmiklósi Olga

Szilágycseh - Erdély
2 ajánló
Egyikük leírja, hogy még éjszaka sem fogad el egy fillért sem. „. Most mikor kihalóban vannak a valódi értékek: mint a szeretet, becsületesség, jóság, hűség, ebben a világban óriási kincs és felbecsülhetetlen érték Olga doktornő élete, munkássága, törődése, önzetlensége, szeretetteljes mosolya, amit minden alkalommal érezhetünk, láthatunk, és tapasztalhatunk , valahányszor betegek vagyunk...és ez számunkra, betegei számára felér a gyógyulással! Hivatása a gyógyítás, és azt jól csinálja”

6.Dr. Vikárius Károly

Csíkszépvíz - Erdély
4 ajánló
„ Édesanyámnak kétszer volt agyinfarktusa, a bal oldala lebénult, és amikor hazahoztuk a kórházból áthívtuk a főorvos urat, megvizsgálta és olyan kezelésben részesítette, amitől – ahogyan mondta- meg fog gyógyulni, igaz hosszú a folyamat .És így történt.”
„Nagyszerű csapatot alkotnak Terézkével, az asszisztensnővel, akinek kedvessége és empatikus készsége nagy segítség a gyógyulásban. Mindig mosolyogva kedvesen fogadja a betegeket és tudása legjavát adva kezeli őket.”

7.Dr. Takács Erika

Szentjobb - Erdély
Ajánlója a Szentjobbi Szent. István Szociális Központ
„Az alapítvány szociálisan hátrányos helyzetű, illetve árva gyerekek nevelésével foglalkozik. ..nemcsak az alapítvány, hanem az összes páciense is teljes mértékkel meg van elégedve munkásságával. Elhivatottságát mutatja az is, hogy orvos kollégái segítségével sikerült állandó orvosi ellátást biztosítani a hozzájuk tartozó négy falunak, ez azt jelenti, hogy 24 órás orvosi ügyeletünk van. Háziorvosunk napi szinten 80 km-t utazik azért, hogy segítsen betegeinek a felépülésben, gyógyulásban, a testi –lelki megerősödésben."

8.Dr. Márta Anna

Négyfalu - Erdély
1 ajánló
Nusika, ahogyan becézik, fáradhatatlan, odaadó. „A mamámat 3 évvel ezelőtt 87 éves korában éjszaka cigányok kirabolták, szegény alig élte túl. Annyira legyengült, hogy utána elesett, és a térdén szerzett seb miatt ágyba kényszerült. Nusika másfél éven keresztül, hetente háromszor - négyszer látogatta gyalog a fekvő beteg édesanyámat, és gondozta, kötözte a nem gyógyuló sebet. Lehetett hóvihar, eső, napsütés - az orvos 2 km távolságból jött- ő ott állt anyukám ágya mellett.”

9.Dr. Fodor Aranka

Csíkszentmihály - Erdély
Ajánlója: Tankó Szilveszter atya
„A tehetetlen beteg várja leginkább a szeretetet, ráfigyelést. Ezt az örömet nyújtja Aranka Doktornő négy község betegeinek. Felkeresik csíkszentmihályi rendelőjében a csíkvacsárcsi, csíkszentmihályi, csíkajnádi és lóvészi betegek is. Hívásra készségesen megy a betegágyhoz kötözött szenvedőkhöz télen-nyáron egyaránt. Legjobb tudásával segít, bátorít, vígasztal embereket,,akik tőle várják felépülésüket. Nem magát tartja "főszereplőnek", hanem a beteget„

9.Dr. Rácz Mária Magdolna

Csíkszentgyörgy - Erdély
Ajánlója: Pál Vilmos Barna főesperes
„Csikkozmásról látja el a csikszentgyörgyi körzet egy részét. Elég nehéz körülmények között. mivel az önkormányzat képtelen volt arra, hogy egy valamire való orvosi kabinetet biztosítson.
A helyi közbirtokosság épületében fogadja a betegeket, valamint járja azokat a betegeket, akik nem tudnak elmenni a rendelőig. Mindig vidám, mosolygós, kedves, szívélyes személynek ismertem meg, aki nagy empátiával van betegei, egyáltalán az emberek iránt”

 

77 Elektronika Kft

BERLIN-CHEMIE

Pharme Nord

www.springmed.hu

Weborvos szerkesztősége

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

Felvidek.ma

Erélyma

Udvarhely