Hírek, események

2015. április 26.

A határon túli 3. helyezett Dr. Száva Katalin Marosvásárhelyről

Kellenek az elismerések, mondja a komoly határozott doktornő, aki egyáltalán nem beszélt betegeivel a pályázatról.
Oláh Dénes főesperes ajánlotta.
„…Száva Katalin a plébánia alkalmazottai zömének a családorvosa. Így természetesen hozzá jelentkeztem be öreg szüleimmel együtt. Édesanyám már akkor leukémiás volt, Száva Katalinon keresztül jutottunk el városunk világhírű hematológusához Prof. Dr. Benedek Istvánhoz és kaptunk olyan szakszerű és emberséges kezelést, hogy édesanyám még négy évig élt.
De ez idő alatt, ahogy szaporodtak a problémák, Katika szinte családtag lett. Elkötelezetten, empátiával, türelemmel, szeretettel ápolta édesanyámat, tartotta benne a lelket."

tovább...

2015. április 26.

A hazai 2. helyezett: Dr. Honos Anasztázia - Tab

Anasztáziát harminchárman ajánlották, továbbá az internet hiányára hivatkozó idősek levelét 180 nyugdíjas néni és bácsi írta alá, így ő kapta a legtöbb ajánlást. Megy éjszakai ügyelet után, ha kell, vizes hajjal ugrik ki a fürdőkádból, a másik orvos által alkoholistának nézett férjről azonnal kideríti, hogy hematológián a helye, és ezzel megmenti az életét. Az is ő aki meleg ételt visz a rászorulónak, és idősotthont keres, majd be is viszi az egyedül élő, magát ellátni képtelen bácsit. Fiatal, kedves, tüneményes- írja a páciens, a plébános, és Németországban élő orvos, akinek édesapját kezelte. Hosszú ideig első helyen állt, az utolsó napokban többször fordult a kocka, végül is 34000 szavazattal került a második helyre.

tovább...

2015. április 25.

A hazai nyertes: Dr. Üveges Szilvia Esztergomból.

Szilvia azt mondja, hogy az esztergomiak csatasorba álltak érte, szórólapoztak, tévé interjút készítettek, a helyi lapokban buzdítottak a szavazásra. Praxisához egyébként 3650 kártya tartozik. 3 ajánlója volt, egyikük Annavölgy község polgármestere, Bánhidi József
„ 2012-ben, közel 10 éves, tartós helyettesítési időszakot követően vállalta el az akkor már kilátástalannak tűnő annavölgyi körzet háziorvosi feladatait. .. segítette egy városi, esztergomi körzettel való összevonását, a körzet életképességének biztosítása érdekében. A gyógyító munka mellett kiemelten fontosnak tartja a fejlesztési célokat és lehetőségeket, többek között kialakította az annavölgyi rendelőn belüli kézipatikát, mely nagyon nagy segítség a betegeknek, hiszen a településen nincs gyógyszertár”

tovább...

2015. április 25.

A határon túli nyertes Dr. Tamás Mária Erdélyből, Csíkszentmártonból

Marika kedves, szerény ember, aki igazán meglepődött azon, hogy ő nyerte meg a határon túli első helyezést, méghozzá igazán éles küzdelemben. Ahogyan mondja, praxisához 300 roma tartozik, akikkel mára ideális a halk szavú , mosolygós doktornő viszonya.
5 ajánlója volt, egyikük a település plébánosa.
„A magányos időseket rendszeresen felkeresi, kedves, vidám, jól felkészült.„Jól diagnosztizál, jól gyógyít, mindenkihez van egy kedves szava. Orvosi praxisát több mint 20 évvel ezelőtt itt, Csíkszentmártonban kezdte...A községben betegeit minden gond nélkül gyalog is felkeresi. Csak a távolabbi falvakba: Tusnádra, Lázárfalvára biztosítanak számára járművet. A szolgálatáért nagyon gyakran nem kéri még az előírt díjat sem. A szegényekre külön gondja van. Az ajándék pénz számára ismeretlen.”

tovább...

2015. április 23.

Ki nyerte meg „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázatot 2014-ben?

Zombor Gábor egészségügyi államtitkár és Balogh Sándor/ OTH/ OALI/ a zsűri elnöke átadták „Az év praxisa a Kárpát medencében” díjait a hazai és a határon túli háziorvosoknak és munkatársainak az Emberi Erőforrás Minisztérium Arany János utcai épületében.
Zombor Gábor egészségügyi államtitkár szubjektív elemekkel kezdte köszöntőjét. „Pici délvidéki faluban kezdtem el dolgozni annak idején, ma pedig én adhatom át önöknek, vagyis a legjobbaknak a díjat. Ezért már megérte egészségügyi államtitkárnak lennem.„ Elmondta, hogy most sokkal többen szavaztak, mint a korábbi esztendőkben, több ajánlás is érkezett, látható, hogy felértékelődik a háziorvosi hivatás. Ami az alapellátás financiális kérdéseit illeti, hangsúlyozta, hogy idén 10 milliárd került a rendszerbe, 2016-ban ismét ekkora többlet jelenik meg majd az alapellátásban.
Balogh Sándor, a zsűri elnöke kiemelte, hogy 5 éve zsűritag. A jövő esztendő, 2016 különleges év lesz abból a szempontból, hogy akkor ünnepli félévszázados jubileumát a Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesülete. Úgy vélte, hogy ezzel a pályázattal sokat tehetnek a jövő megalapozásáért, köszöni a sorsnak ezt a lehetőséget, 20 év múlva is szeretne a pályázat díjátadóján lenni.

tovább...

2015. március 31.

Március 30-án éjfélkor lezárult a szavazás!

Véget ért „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat, második szakasza, az internetes szavazás is!
174 467 ezer szavazatot kaptunk, ez több mint háromszorosa a tavalyi voksoknak! Hihetetlen erőket sikerült mozgósítania a hazai két első helyezettnek, ők ketten kapták a szavazatok 40 százalékát, azaz fejenként több mint 34 000 szavazatot! Az első és második helyezett közötti különbség mindössze 450 szavazat!
Még kisebb a határon túli dobogósok közötti különbség, 239 voks! A látogatások száma az utolsó napra csúcsosodott ki, ekkor tapasztaltuk az igazi záró hajrát. Március 30-án több mint 11 ezer látogatást mértünk, míg a szavazás nyitó napján március 15-én 2100 látogatás volt. A köztes napokon a napi 4-8 ezren látogattak bennünket.

tovább...

2015. március 31.

A szavazás lezárult!

Köszönjük, hogy ekkora aktivitással szavaztak, hogy majd dupla annyi voksot adtak le kedvenc háziorvosaikra, mint tavaly. Izgalmas, fordulatos volt ez a két hét, hiszen a sorrend többször megfordult, látszik, hogy egyes praxisok páciensei nagyon komolyan vették a szavazást, és szinte egész nap voksoltak orvosukra. Díjátadó ünnepségünket és a hivatalos eredményhirdetést április 23-án tartjuk.  Köszönjük a gyakori látogatást, valamint a több mint 120 000 ezer szavazatot.

tovább...

2015. március 27.

Helyzetkép március 27-én!

Március 30- án éjfélkor zárul a szavazás!
Húzzon bele, hogy az Ön orvosa nyerhesse meg a versenyt!
A leadott szavazatok száma már most meghaladja a tavalyit, hiszen tavaly 50000 voksot kaptunk, és az sem kevés. Idén tegnap éjfélig 70 000 szavazat érkezett itthonról és a határon túlról.
Ahogyan Önök is látják nagyon szoros a verseny a hazai és a határon túli első három helyezett között. Neveket nem írunk, hiszen a jelenlegi állás semmit nem jelent, négy nap alatt, sokszor fordulhat majd a sorrend!

tovább...

2015. március 23.

Hét napig szavazhat háziorvosára!

Március 30- ig/ a szavazás éjfélkor zárul/ még sokszor megfordíthatja a sorrendet!
31206 szavazat érkezett eddig a TOP listás háziorvosokra! A szavazók 51,7 százaléka visszatérő szavazó, azaz konzekvensen voksol kedvenc orvosára, 48,3 % pedig új szavazó. A voksok 62.07 % -a magyar nyelvterületről érkezett, ebben Magyarország mellett Erdély is benne van, 34.93 % pedig a böngésző szerint angol nyelvterületről. A legtöbb szavazat Magyarországról érkezett utána Románia Németország, Ukrajna, az Amerikai Egyesült Államok, végül Franciaország következik. A következő településekről érkezett a legtöbb voks: Budapest, Kecskemét, Esztergom, Veszprém, Tab, Szolnok és Szekszárd, Ungvár, Munkács, Nagyvárad és Kolozsvár.
Ahogyan láthatják portálunkon rövidítettük a szavazáshoz szükséges infókat, az ajánlások összesítését, hogy a mobilokon és a tableteken is lehessen látni. Jól tettük! Az asztali számítógéphez képest erősödik a mobil és a tablet aránya. Tavaly 81 % volt az asztali gépekről leadott szavazatok száma, idén eddig 72 %. Tavaly a mobil 16, 3 a tablet 3 százalékot, idén az előbbi 23,7 az utóbbi pedig 4,2 százalék a március 22-i állás szerint.

tovább...

2015. március 14.

Szavazzon kedvenc orvosára!

Két hétig, azaz március 30-ig jelezheti, hogy nemcsak történetével, szavazatával is tiszteli, elismeri háziorvosa munkáját, odafigyelését, empátiáját! Március 15. és március 30 között 1 határon túli és 1 hazai orvosra  adhatja le voksát, ha úgy gondolja, naponta többször is, hiszen egy IP címről naponta 6 szavazatot fogadunk, tehát négyóránként kattinthat.
SZAVAZATAIT ITT VÁRJUK!
Ne feledje, nem a zsűri dönt, hanem Ön!
Olvassa a szép és emberséges történeteket , és szavazzon, március 30-ig!

tovább...

2015. március 14.

Indul " Az év praxisa a Kárpát medencében" pályázat második szakasza!

Éjfél után egy perccel már szavazhat kedvenc orvosára! Március 10-én éjfélkor lezártuk az ajánlások beküldését. A szervezők összegezték az ajánlásokat, majd március 11-én továbbították őket a zsűri tagjainak. A beérkezett pályázatokat értékelő zsűri elnöke Dr. Balogh Sándor az OALI főigazgatója, tagjai: Becker Ágnes az MTVA szerkesztője, Berszán Lajos atya, gyimesfelsőloki plébános, Csuja Imre színművész dr. Lenkefi Ida az Egis belkereskedelmi igazgatója, dr. Molnár Mária háziorvos, a tavalyi pályázat hazai nyertese, valamint Dr. Bedros J. Róbert, Dr. Farsang Csaba, Dr. Hajnal Ferenc, Dr. Kásler Miklós, Dr. Kiss Róbert professzorok.
Nem volt túl sok idejük,- 3 napjuk maradt az értékelésre - hiszen ma, azaz március 14-én este feltöltjük a portált a 10 -10 kiválasztott orvos nevével és a róluk írt történetek összegzésével. Így a versenyben levő 10 hazai és a 10 határon túli orvos nevét rövidesen olvashatja portálunkon!
Ha éjfélig fennmarad, leadhatja első szavazatát!

tovább...

2015. március 12.

Március 15-től szavazhat!

Háziorvos kerestetik felhívásunkra 192 ajánlás érkezett itthonról és a határon túlról. A hálás páciensek mellett özönlöttek a polgármesterek, nyugdíjas klubok, idős otthonok, alapítványok, plébániák ajánlásai. Megosztotta velünk tapasztalatait például Mezőhegyes, Annavölgy, az erdélyi Zágon polgármestere, de kaptunk levelet a Szent. Jobbik Szociális Központból, meg a Péliföldi Örökzöld Egyesület Idős Otthonából is. Erdélyben árva gyerekeket, idehaza időseket gyógyít szívvel-lélekkel az intézmények háziorvosa. Orvosát méltató szép szavakkal írt nekünk Csíkszentmárton és Marosvásárhely plébánosa is.
A legtöbb ajánlás persze a portálunkon köszönetet mondó betegektől érkezett. Van ahol a háziorvost becézve, de hallatlan szeretettel és tisztelettel csak Katikának hívják, máshol kiemelik, hogy a remek nagymama korú doktor néni még tánccsoportot is vezet.
Sok a fiatal a jelöltek között, egyikükért az egész település megmozdult, annyira, hogy a 33 ajánlás mellett 180 internetet nem használó idős néni és bácsi kérte, hogy vegyük figyelembe az ő ajánlásukat is.
Szebbnél –szebb, olykor novellába illő embermesék dobogtatják meg a zsűri tagok szívét.

tovább...

2015. március 04.

Köszönjük Sőregi Márta!

Ma ritka dolog történt, valaki nekünk, szervezőknek köszönte meg a munkánkat.
Természetes, hogy minden ajánló kap egy rövidke levelet tőlünk, hogy láthassa, rendszerünk fogadta történetét. „Örülünk, hogy jelölte háziorvosát, illetve az Ön számára kedves praxist. Történetét rögzítettük rendszerünkben, a szükséges koordináták ellenőrzése után, néhány nap csúszással olvashatja oldalunkon.”
Csoda történt, öt esztendő alatt először válasz érkezett a rendszerüzenetre.
Nagyon szépen köszönöm a visszajelzésüket. Egyúttal gratulálok is e nemes akciójukhoz - hisz annyi -de annyi lelkiismeretes, páciensükért mindent megtevő orvos tevékenykedik határon onnan - és innen- ezernyi elismerés, nyilvános köszönet aligha lenne elég...
Sok résztvevőt, sok sikert az idei akcióhoz is!
Tisztelettel / Üdvözlettel  Zentáról
Sőregi Márta

tovább...

2015. február 25.

Jó háziorvost keresünk!

Még két hétig várjuk történetét! Figyelje csak orgoványi ajánlónk, hogyan hívja háziorvosát! Már a névben is benne van a mérhetetlen bizalom és szeretet. Nem a fehérköpenyes mágus, hanem egyszerűen csak Katika iránt.
„Orgoványon születtem, és itt is lakom. Hetvennégy éves vagyok már Dr. Takács Katalint vagyis, ahogy mi idősek hívjuk ő a mi Katikánk. Asszisztense T. Nagy Gabriella és Lengyel Sándorné adminisztrátor. Gyerekkoruk óta ismerem a Katikát, és segítségeit is hiszen itt nőttek fel a faluban. A doktor nénivel rendelés után mindennap lehet találkozni a faluban járja az utcákat,tanyákat ellátni az idős betegeket,injekciót adni nekik. Négy éve orbáncos lett a lábam, este belázasodtam és ő azonnal jött ellátott,de azt mondta jobb lenne, ha bemennék a kórházba. De én azt mondtam nem akarok, így jött minden nap injekciót adni , ellátni, és kezelni. Hála istennek meg is gyógyultam.

tovább...

2015. február 24.

A Berlin-Chemie orvosi eszközökkel támogatja a nyerteseket…

Miért álltatok ” Az év praxisa a Kárpát medencében „pályázat mellé?
- Ha megengeded, először bemutatkozunk. A Berlin-Chemie egy német gyógyszergyár, amely az innovatív, olasz Menarini csoport tagja. A cég számos területen van jelen, a kardiovaszkuláris gyógyszerektől kezdve az urológián, pulmonológián, reumatológián át a fájdalomcsillapításig – mondja a cég magyarországi vezetője, Dr. Oláh Péter. A vállalat Magyarországon 25 gyógyszert forgalmaz, amelyből 20 originális készítmény. Szakmailag nagyon színes területen dolgozom, amit a vénynélküli OTC portfólió tovább színesit.
Küldetésünk a felelősségteljes gyógyítás minőségi gyógyszerekkel. Nemzetközi gyógyszergyártó vállalatként elkötelezettek vagyunk az emberek életminőségének javításában. Emellett elhivatott csapatunk együttműködő partnerként támogatja a magyar egészségügyi szakemberek gyógyító munkáját és szakmai fejlődését. Ez a fő oka annak, hogy támogatjuk a az „Év praxisa a Kárpát medencében” pályázatot. A kiváló teljesítmény megérdemli, hogy elismerjék.

 

Hogyan mutatnád be Oláh Pétert, a magánembert az olvasóknak?

tovább...

2015. február 16.

Háziorvos kerestetik!

Foglalkozásomból adódóan sok háziorvost ismerek, és olyanokat is, akikhez semmilyen érdek nem köt. Vagyis egyik sem a háziorvosom. Pedig lehetnének.
Mindegyik hivatásszeretetében van valami különleges, ami megfogott. Az egyiknek az volt a vágya, hogy Magyarország legidősebb, még praktizáló orvosa legyen, a másik hivatalos nyugdíjba vonulása után kitanulta az akupunktúrás gyógyítás tudományát, csak azért, hogy ha őrajta segített ez a módszer, akkor másokat is tudjon vele gyógyítani. Van olyan ismerős orvosnő, aki hisz abban, hogy a lelket és a testet egységben lehet és érdemes gyógyítani ezért az orvostudományok mellett a teológiát is elvégezte. Végezetül ismerek olyan háziorvost, akinek a gyógyítás mellett még a hobbija is összefügg a hivatásával, hiszen szabadidejében régi gyógyszerdoboz ritkaságokat gyűjt.
Úgy hiszem, ezek az emberek hisznek abban, amit csinálnak, ezt hívjuk úgy, hogy hivatás.

tovább...

2015. február 10.

Finisben „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat!

Még egy hónapig, március 10-ig tart a pályázat, addig javasolhatja háziorvosát!

Tab után Orgovány is megmozdult. 1021 olvasó lájkolta a facebook közösség portálon ”Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat egyik legkedvesebb, legnépszerűbb tabi ajánlását. Örömmel tettünk kivételt, amikor sok- sok idős néni, és bácsi postán küldött levelét másoltuk be, és töltöttük fel a portálra az internetes pályázatok közé.
Idézet a levélből:

tovább...

2014. december 30.

Ugye ön is bízik háziorvosában?

Ha igen, várjuk sztoriját 2015. március 10-ig!

A gyógyítás az empátia legfontosabb érvényesülési és alkalmazási területe. Az empátia segítheti az orvost mind diagnosztikus, mind terápiás tevékenységében. Az empatikus orvos tisztábban lát, mint aki csak arra hagyatkozik, amit a beteg mond vagy kifejez. Az empatikus orvos finomabban képes érzékelni a beteg állapotának változásait is.
Az igaz, hogy a medicina történetének utóbbi 150 évében az egészségre összpontosító orvoslás visszaszorult a betegségekre koncentráló gyógykezeléssel szemben. Ezt a vallási, spirituális elemek kiküszöbölésének törekvése indokolta. Az orvos feladata hagyományosan nemcsak a szervi betegségek gyógyítása volt, hanem a betegek megnyugtatása, vigasztalása is, és sokáig ez utóbbi volt a fontosabb. Napjainkra ez az orvosi funkció veszített jelentőségéből, hangsúlyosabb lett a gyógyító munka...

tovább...

2014. szeptember 09.

Már írhatja ajánlását!

Szeptember 10-én eldördült a startpisztoly, és ötödször is elindult”Az év praxisa a Kárpát medencében „pályázat.
Idén is olyan sztorikat várunk, melyek megtörtént eseteket dolgoznak fel, és amelyek egy-egy háziorvos, házi gyermekorvos szakmai tudása mellett emberségét, türelmét, empátiáját, lelki támasz nyújtását, gyors és pontos diagnózisát, olykor életmentő beavatkozásait is megmutatják határon innen és határon túl.
Tavaly több mint 200 pályázó javasolta kedvenc orvosát, weboldalunkat pedig több mint 50000-ren látogatták meg. Határon túlról már több szavazat érkezett, mint itthonról, és nemcsak a magyarlakta szomszédoktól jöttek a voksok, hanem Franciaországból, Németországból, Hollandiából, de az Egyesült Államokból, és az Egyesült Királyságból is. A hazai szavazók aránya 44%, a határon túliaké pedig elérte az 56% -ot. Bízunk benne, hogy idén sikerül túlszárnyalnunk az iménti számokat, persze ehhez az Ön segítségére is szükségünk lesz!
Ha több információra lenne szüksége, tekintse meg archívumunkban a tavalyi ajánlásokat! Kérjük, vigye hírét pályázatunknak ismerősei, munkatársai körében!
Kérjük, ajánlja Ön is kedvenc háziorvosát és praxisát!

tovább...

előző12következő
 

77 Elektronika Kft

BERLIN-CHEMIE

Pharme Nord

www.springmed.hu

Weborvos szerkesztősége

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

Felvidek.ma

Erélyma

Udvarhely